Requisits del client per a la presentació electrònica de recursos i reclamacions

 

1      Introducció

2      Requisits de configuració client

3      Signatura electrònica

3.1        Java habilitat al navegador (Internet Explorer)


1         Introducció

Aquesta pàgina és una guia per configurar les propietats dels navegadors dels ciutadans que vulguin presentar els recursos i les reclamacions electrònicament.

2         Requisits de configuració del client

Els requisits necessaris per a la navegació dins del portal són els següents:

         Sistema operatiu: Microsoft Windows Vista SP2, 7 SP1, 8 o superior. Windows Server 2003 R2 SP2 o superior. Linux 2.6 o superior. Mac OS X (10.6.8 o superior).

         Navegador: Microsoft Internet Explorer 9 o superior, Mozilla Firefox 4.0 o superior, Google Chrome 15 o superior, Apple Safari 5 o superior.

         Accés: amb certificat electrònic o mitjançant el servei d’identificació Cl@ve.

      Cl@ve:El ciutadà utilitzarà algun dels sistemes d'identificació permesos (Cl@ve PIN, Cl@ve Permanente o certificat electrònic). Informació sobre Cl@ve. Informació sobre Cl@ve.

      Certificat electrònic: El ciutadà necessitarà un certificat digital, emès per una entitat certificadora reconeguda, mitjançant el qual es pugui autenticar per a l’accés.

     Signatura electrònica: Per signar electrònicament, el ciutadà necessitarà un certificat digital emès per una entitat certificadora reconeguda.

3         Signatura electrònica

Per signar electrònicament una sol·licitud, el ciutadà necessitarà un certificat digital emès per una entitat certificadora reconeguda.

Segons el tipus de navegador, es podran utilitzar dos mètodes:

         Google Chrome, Apple Safari i Mozilla Firefox: cal tenir instal·lat el client d’Autofirma . A Internet Explorer també es pot utilitzar.

      Només per a Internet Explorer: si està instal·lada la darrera versió de Java, es carregarà un applet per permetre la signatura. Podeu comprovar la versió prement eina de verificació de la versió de Java prement el botó "Verificar la versió de Java". Si no és la darrera versió, podeu obtenir-la a la pàgina de Java.

3.1        Java habilitat al navegador (Internet Explorer)

      Feu clic a “Eines“ i a continuació a “Opcions d'Internet”.

      Seleccioneu el separador Seguretat i premeu el botó “Nivell personalitzat“.

      Cerqueu “Automatització dels applets de Java“.

      Seleccioneu el botó de ràdio “Habilitar“.

      Feu clic a “Acceptar“ per guardar les vostres preferències.